apabila yang diimpikan hanya tinggal jadi mimpi...

http://kerusireput.blogspot.com

Wednesday, April 28, 2010

MASAK TELUR??


Haaii.. dah berbulu blog ni rupe nye.. hehe.. gua DEMAM n final paper still carry-on.. mmg terbaik.. demm..hahaa.. jarang tuk org yg antibiotik eh silap, antibody yg kuat cam ak tuk jatuh sakit @ demam umum nya.. Ade kisah yg ak nak cerita di sebalik KEDEMAMAN ak ini.. hehe.. eh jap2. Sebenarnye kisah ni xde kaitan pun ngan demam ak sebenarnya.. hihii..


Alkisah nya bermula.. Seorang nenek datang menziarahi rumah cucu perempuannya yang baru berkahwin pada petang jumaat. Setelah membunyikan loceng, si nenek terkejut kerana mendapati cucu perempuannya yang membuka pintu tanpa seurat benang pun dibadannya. Belum sempat si nenek bertanya, si cucu berkata,

“saya sedang menunggu suami saya pulang dari berkerja!”.
“tapi kau telanjang !!!???” marah si nenek .
“ini BAJU CINTA saya” balas si cucu perempuannya
“BAJU CINTA ??” si nenek kehairanan
“ya, suami saya menyukainya, saya juga begitu senang MEMAKAInya.


Saya harap nenek dapat balik dulu sebelum suami saya pulang kerana tentu suami saya nanti akan berasa malu melihat saya memakai BAJU CINTA ini di hadapan nenek” pinta si cucu perempuannya.


Si nenek faham kehendak cucunya. Dalam fikirannya mungkin itu cara terbaru si isteri melayan sang suami di petang jumaat ini. Di dalam perjalanan pulang si nenek mendapat idea. fikirnya dengan mengikut cara cucu perempuannya, sudah tentu dia dapat mengeratkan hubungannya dengan si atok yang sudah berumur.


Sesampai di rumah, si nenek tadi menanggalkan semua pakaiannya, mandi,berbedak dan memakai minyak wangi sewangi wanginya. kemudian si nenek tadi pun menunggu si atok pulang.


Berberapa ketika si atok tadi pulang, sebaik saja pintu di buka si atok mendapati si nenek berbogel kat depan pintu.


“kenapa dengan kau nie … buang tebiat???” marah si atok tadi.
“ini lah BAJU CINTA bang” kata si nenek tadi.
“BAJU CINTA???……kok iye pun, iron la dulu baju tu”

nenek.. nenek..
si bongkok 3...
siang mengantuk..
malam membuta..


lenguh lak kaku aku ni!! huhu..

0 comments: